Konceptet

Det börjar med fötterna!

Kroppslinjen

En anatomisk obalans i foten kan påverka hela kroppshållningen, vilket i sin tur kan leda till spännings- och smärtproblematik i knä, höft, rygg och nacke/skuldra.

De flesta hålfotsinlägg eller fotbäddar är gjorda för att passa den fot som orsakar problem. Hålfotsinlägget Forward Arch har formen av en normal fot. Med tiden kommer din fot att anpassa sig till inläggets korrekta anatomiska form. Muskler och ligament i foten kommer då att rätta sig efter detta inlägg. Trötthet och andra obehag som orsakats av felställningen elimineras.

Några vanliga åkommor

ALZNEREFFEKTEN – Historiken bakom en anatomsikt optimal uppfinning.

George Alzner, tysk ortopedtekniker, är mannen bakom denna typ av inlägg. Under tjugo års tid kombinerade han sin yrkesverksamhet med studium och forskning om fotens funktion och relaterade problem. Arbetet resulterade i hålfotsinlägg med ett unikt koncept.

Teorin är enkel – ett anatomiskt format, sviktande inlägg kan få en fot med problem att anpassa sig till inlägget genom en biomekanisk påverkan på muskler, senor och ligament.

Alzners grundinställning var, att i motsats till de flesta inlägg som stödjer felställningar i foten, komma åt orsaken till felställningarna. Hans strävan var med andra ord att försöka skapa en så optimal hålfot som möjligt och samtidigt justera balans och viktfördelning på foten.
1970 fick Alzner patent för sitt hålfotsinlägg i USA.